fbpx
KONTAKT OS

Måling af strømforbrug - ledig strømkapacitet til ladestandere

Overvejer du at trække strøm til ladestandere fra en eksisterende el-installation?

Det kan typisk betale sig at trække strøm til ladestandere fra en eksisterende el-tavle/el-installation.

Spørgsmålet er blot, om der er nok strøm til ladestandere i den eksisterende forsyning.

Det kan der heldigvis findes svar på. Står du i en lignende situation, så læs med her.

Måling af strøm - strøm til ladestandere i boligforeninger CT-clamps

Installation af ladestandere til elbiler og plug-in hybridbiler

Står du i en situation, hvor I overvejer at etablere ladestandere til elbiler, men er i tvivl om, hvorvidt I har nok strøm, så er du havnet det rigtige sted.

Vil du generelt læse mere om strøm til ladestandere, og hvor den kan trækkes fra så klik her.

Hvad betyder 'nok strøm'?

Alle bygninger råder over et bestemt antal ampere (strøm). Eksempelvis har parcelhuse typisk 25 eller 35 ampere til rådighed. Disse ampere er noget man køber ved netvirksomheden (Radius, N1 , Cerius). 25 ampere koster ca. 20.000 kroner. Herefter koster én ampere ca. 1.500. Læs mere om priserne for ampere her.

Løsningen

For at kunne svare på spørgsmålet om, hvor meget ledig strøm/ampere der er til rådighed til ladestanderne, kan strømforbruget måles/logges over en periode (typisk 2 uger). Et eksempel på opsætning af udstyret fremgår af billederne her på siden.

Strømdata kan aflæses i et simpelt program (se eksempel her), som giver et nøjagtigt og overskueligt overblik over forbruget. Du vil også få adgang til programmet.

Udstyret er nemt at montere og tage ned. Begge dele tager ca. 30 minutter. Monteringen skal udføres af en autoriseret elektriker.

Grafik af måling af strømdata - ladestander til ejerforening
Strømmåling - installation af ladestandere fra eksisterende eltavle (spænding)

Pris

Prisen for at leje udstyret starter ved kr. 3.000 ex. moms afhængig af opgavens omfang. Prisen inkluderer også analyse og gennemgang af strømdata samt fri adgang til programmet, så I selv kan tilgå data efter behov.

Prisen er eksklusiv opsætning, nedtagning og evt. levering af målerudstyret. Monteringen og nedtagningen SKAL foretages af en autoriseret el-installatør. Regn ca. med 2 elektrikertimer i alt.

Eksempel/case

En bygning med 14 lejligheder har 100 ampere til rådighed på hver af de tre faser. De har altså købt retten til maksimalt at bruge 100 ampere på samme tid på hver fase. Det ønskes undersøgt, hvor mange ampere der er til overs til eventuelle ladestandere.
Målerudstyret blev monteret i tavlen for at logge strømforbruget i to uger.

Strømdata viste, at spidsbelastningen var på max 50 ampere på én af faserne. De to andre faser var max belastet med henholdsvis 10 og 35 ampere. Ydermere udgjorde denne maxbelastning kun ca.
10 % af døgnets 24 timer. De resterende 90 % af tiden var der endnu mere strøm til rådighed.

Det blev vurderet, at der kunne sættes mellem 8 og 12 ladeudtag op, uden at den eksisterende strømforsyning skulle øges – altså tilkøbes flere ampere. Dette var forudsat, at ladestanderne blev installeret med en dynamisk lastbalancering.

Dynamisk lastbalancering er et intelligent styresystem, som hele tiden balancerer bygningens strømforbrug med ladestanderne. Kort sagt, så skruer ladeboksene automatisk ned, når kogeblussene tændes i lejlighederne.

Vil du ringes op?

Ved udfyldelse af formularen, ringer vi dig op til en uforpligtende dialog.
Du vil ikke modtage nyhedsbreve eller spam.

Kort om Ladeløsning

"Ladeløsning er stiftet af mig, Chris.

Virksomheden blev grundlagt med et ønske om at gøre det muligt for virksomheder og foreninger at vælge den optimale ladeløsning til deres behov - uden at man skal blive ekspert først. Derfor tilbyder vi rådgivning.

Rådgivningen skal sikre, at I undgår at beslutte jer for en løsning på et uoplyst grundlag. I skal have en fremtidssikker og økonomisk bæredygtig løsning.

Vi har brugt tiden og ressourcerne på at gennemskue markedet, så du ikke behøver at gøre det samme."

Chris Cording Jønsson