fbpx
KONTAKT OS

Uvildig rådgivning om ladestandere

 til erhverv

En rådgiver der…

  • Er uvildig En af de store gevinster ved uvildighed er, at man sikrer en objektiv rådgivning, hvor den absolutte første prioritet er at tjene projektets og kundens interesser. Vi ikke har nogen økonomisk interesse i at pege jer i en bestemt retning, hvilket sikrer I får en saglig og oprigtig rådgivning baseret på fakta og erfaring.
  • Er ekspert i ladejunglen Vi har brugt tiden og ressourcerne på at undersøge junglen af lademuligheder, så I slipper for at gøre det samme. Som eksperter er det vores fornemmeste opgave at være opdateret på ladeløsningerne på markedet, gennemskueliggøre og kommunikere dem klart, således I kan træffe den bedst mulige beslutning.
  • Kan styre projektet fra A-Z Eller A-K, hvis I foretrækker det. Vi yder rådgivning i den udstrækning, I har behov for det. Det kan være komplet projektstyring, hvilket inkluderer rådgivning, tilbudsindhentning og byggestyring. Det kan også være, at I blot har brug for sparring på nogle få indhentede tilbud eller tekniske problemstillinger. Hvad end det er, står vi klar til at bidrage med vores viden og erfaring.

En rådgiver der…

  • Er uvildig
  • Har undersøgt markedet
  • Forstår ladestanderjunglen

Information om ladestandere til virksomheder

For virksomheder, der ønsker at tilbyde opladningsmulighder til medarbejde og gæster er det ikke så ligetil at finde hoved og hale i, hvordan man får etableret ladestandere. På denne side kommer vi ind på de vigtigste overordnede emner.

Ønsker du at komme så hurtigt i gang som mulig og få et overblik over jeres etableringsomkostninger og skatteregler, så anbefaler vi, at du får tilsendt vores gratis guide. Du er selvfølgelig også velkommen til blot at kontakte os.

forside ladestanderguide til virksomheder

Rådgivning om ladestandere til erhverv

Der kommer hele tiden flere elbiler, og derfor bliver det tiltagende mere nødvendigt for virksomheder at sætte ladestandere op. Spar tid og ressourcer ved at få en uvildig rådgiver på sagen.

Gennem 1-2 rådgivningsbesøg finder vi frem til, hvilke typer af løsninger, der vil være relevante for jeres virksomhed. Vi skal nok indhente tilbud fra de relevante ladeoperatører og sørge for, at I ikke bliver narret. Gennem vores rådgivning får I en skræddersyet ladeløsning, og I behøver ikke sætte jer mere ind i området, end I har lyst til.

Vi hjælper jer med de af punkterne, som giver mening for jer, og i den udstrækning I har behov for det.
I nogle tilfælde vil der være brug for flere rådgivningsbesøg, mens et enkelt i andre tilfælde vil være tilstrækkeligt.

Sådan ser et fuldt rådgivningsforløb ud:

Et typisk rådgivningsforløb hos Ladeløsning: 1. Rådgivning, 2. Indhentning af tilbud fra ladeoperatører, 3. Byggestyring, 4. Overvågningsaftale

Dette er en komplet plan for, hvordan en virksomhed går fra overvejelsesfasen og så til at få truffet en beslutning og sat ladestandere op.

Chris fra Ladeløsning

Etableringspris

Etableringsprisen varierer afhængigt af installationens størrelse, hvor meget der skal graves, og hvor langt der skal trækkes kabler til ladestanderne. En installation med to ladestandere kan koste alt fra 25.000 til 150.000.

Prisestimat for etablering af 2, 4, 6 og 8 ladebokse på fælles parkering. Priser i kr. hhv. 25.000-150.000, 50.000-200.000, 75.000-290.000 og 100.000-360.000.

Læs mere om etableringsprisen.

Vi har lavet en prisberegner, du kan bruge ganske gratis til at udregne et overslag for, hvad en ladeløsning vil koste for din virksomhed (obs. holder kun for AC-ladestandere – se opladningstid nedenfor).

Opladningspris

Hvad angår ladestandere og strøm, så er det vigtigt at skelne mellem opladningspris og markedspris: Opladningsprisen er det beløb, slutbrugeren betaler pr. kWh, mens markedsprisen er det beløb, elleverandøren tager pr. kWh.

Ud over markedsprisen betaler virksomheden også et gebyr pr. kWh til ladeoperatøren. På indtægtssiden kan I så til gengæld få refunderet den del af markedsprisen, der udgøres af elafgiften. Dette kræver naturligvis, at I er berrettiget til at få refunderet elafgiften, hvilket man er, hvis man ikke i forvejen har en nedsat elafgift grundet fx solceller eller processtrøm.

Med nogle af de løsninger, der udbydes af ladeoperatørerne, er det muligt for virksomheder at gøre opladning gratis for deres medarbejdere eller at tage et ekstra gebyr pr. kWh og tjene penge på opladning. Det er dog ikke alle løsninger, der giver denne fleksibilitet.

Opladningstid

Afhængigt af hvilken ladeløsning og hvilke ladestandere I vælger, vil opladningstiden være forskellig: AC-ladestandere er de langsomste, men også de billigste at etablere. I den modsatte ende ligger DC-ladestanderne, der findes med hhv. hurtigopladning og den endnu hurtigere lynopladning. Generelt stiger prisen på ladestanderne i takt med opladningshastigheden.

For nogle virksomheder vil etableringsomkostningerne veje tungest, mens opladningshastigheden for andre kan være vigtigere. Det kommer derfor an på jeres ønsker og behov, hvilken opladningstype jeres ladestander bør have.

Hvilken ladestander skal man vælge?

Det, der som regel er vigtigst, når man vælger ladestandere og ladeudtag til erhverv, er, at de ikke er låst til en bestemt ladeoperatør. Det er nemlig ikke alle ladestandere og ladeudtag, der kan serviceres af alle ladeoperatører.

Det betyder, at det oftest kan betale sig at vælge en ladestander, som er relativt almindelig, da det øger sandsynligheden for, at en anden ladeoperatør kan og vil stå for driften af ladestanderne, hvis man ønsker at skifte.

Vilkår og muligheder på markedet skifter løbende, så det er en fordel at have en fleksibel løsning, hvor I kan skifte ladeoperatør, frem for at være fastlåst i en bestemt løsning.

Det tager vi selvfølgelig hensyn til i vores rådgivning.

Hvilken ladeoperatør skal man vælge?

Der er væsentlige forskelle på de løsninger og priser, man finder hos de forskellige ladeoperatører. På trods af deres forskellighed kan man dog opdele dem efter, hvilke muligheder man har, hvilken binding der er, hvor højt et gebyr de tager etc.

Læs mere om valg af lade­operatør i vores vejledning.

Person overvejer valget mellem de mange ladeoperatører

Det er også noget vi lægger vægt på at informere om i vores rådgivning, hvor vi hjælper jer med at finde frem til en ladeoperatør, der passer til jeres ønsker og behov.

Få uvildig rådgivning om ladestandere

Ladeløsning er en rådgivnings­virksomhed. Vi tjener således kun penge på vores rådgivningsarbejde. Vi har rigtig meget erfaring med at hjælpe virksomheder med at finde den bedste ladeløsning. Du kan kontakte os på 20 31 41 81, og ellers er du naturligvis velkommen til selv at læse videre her på siden.

Ejer og rådgiver Chris i færd med at rådgive to mænd om ladestandere ved et bord i Ejerforeningen Gadevang.

En fremtidssikret ladeløsning til erhverv

En virksomheds behov for ladestandere vil blive større med tiden. Derfor er det en rigtig god ide, hvis man fra begyndelsen forbereder installationen sådan, at den kan udvides med flere ladestandere, uden der på ny skal graves og lægges ledninger.

Det er en mindre ekstraudgift i første omgang, men det er både billigere på den lange bane og mindre til gene for kunder og medarbejdere. En fremtidssikret løsning minimerer derfor også de ressourcer, virksomheden skal bruge, når installationen på et tidspunkt skal udvides.

Kan ladestanderne gøres private?

En virksomheds ladestandere kan enten gøres offentlige eller private: Det kan være en fordel at gøre dem private, så udefra­kommende ikke optager parkerings­pladserne ved ladeudtagene.

Omvendt kan I vælge at lægge et gebyr på opladningen, som kan hjælpe med at tjene investeringen ind igen. I så fald kan det være værd at overveje, om I vil gøre nogle af ladestanderne offentlige.

I kan også løbende ændre på, om ladestanderne skal være offentlige eller private. Det er altså ikke en bindende beslutning. Vær dog opmærksom på, at der er krav om at installationen skal beskyttes mod transiente overspændinger, hvis de skal være offentligt tilgængelige.

Må en virksomhed give gratis opladning til medarbejdere og samarbejdspartnere?

En virksomhed kan være interesseret i at tilbyde gratis opladning som et personalegode til medarbejdere eller som en gestus til kunder og samarbejdspartnere. Men hvad er skatte- og momspligtigt?

Når en virksomhed tilbyder gratis opladning til medarbejdere med firmabetalt bil, finder der ingen yderligere beskatning sted af hverken medarbejder eller arbejdsgiver.

Tilbyder en virksomhed derimod gratis opladning til medarbejdere med privat bil, skal medarbejderen betale skat af den opladte strøm. Beløbets størrelse beregnes, som hvis medarbejderen havde betalt markedsprisen for strøm, og opladningen beskattes kun, hvis dens samlede værdi overstiger 1.200 kr. på et år.

Har en virksomhed medarbejdere med privat elbil eller plug-in hybridbil, der lader på virksomhedens ladestandere, er det derfor nødvendigt separat at kunne måle, hvor meget strøm den enkelte medarbejder oplader for.

Ønsker man som virksomhed at tilbyde gratis opladning til kunder og samarbejdspartnere, beskattes dette heller ikke yderligere. Hvis der er tale om eksisterende (frem for nye) kunder og samarbejdspartnere, er man tilmed berettiget til et 25% momsfradrag, da opladningen i så fald tæller som en repræsentationsudgift.

Yderligere ressourcer om ladestandere til virksomheder

Hvis du gerne selv vil læse mere om ladestandere, kan du finde mere information i vores vejledning her på siden.

Har du brug for en mere detaljeret gennemgang af lovspørgsmål vedr. firmatilbud om gratis opladning, kan du læse mere på ey.com eller pwc.dk.

Ellers kan du på Elbilviden.dk finde nogle generelle ressourcer om ladestandere til erhverv, som vi godt tør anbefale, da deres information er uvildig.

Du kan også få tilsendt vores guide til etablering af ladestandere i virksomheder gennem formularen herunder.

Vil du ringes op?

Ved udfyldelse af formularen, ringer vi dig op til en uforpligtende dialog.
Du vil ikke modtage nyhedsbreve eller spam.

Kort om Ladeløsning

"Ladeløsning er stiftet af mig, Chris.

Virksomheden blev grundlagt med et ønske om at gøre det muligt for virksomheder og foreninger at vælge den optimale ladeløsning til deres behov - uden at man skal blive ekspert først. Derfor tilbyder vi rådgivning.

Rådgivningen skal sikre, at I undgår at beslutte jer for en løsning på et uoplyst grundlag. I skal have en fremtidssikker og økonomisk bæredygtig løsning.

Vi har brugt tiden og ressourcerne på at gennemskue markedet, så du ikke behøver at gøre det samme."

Chris Cording Jønsson