fbpx
KONTAKT OS

Faste eller fælles p-pladser i en boligforening?

Her på siden har vi opdelt ladestandere til boligforeninger i henholdsvis faste og fælles p-pladser. Det har vi gjort, fordi der kan være stor forskel på, hvordan projektet, installationen og etableringsprisen ser ud afhængigt af, om der opsættes ladestanderne til fælles brug på en fælles parkeringsplads eller til individuel brug på faste p-pladser.

Fælles p-pladser

Fælles p-pladser omhandler projekter, hvor der kan opstilles ladestandere på nogle p-pladser, som beboerne kan rotere om i løbet af dagen og ugen.

En elbilist skal typisk ‘kun’ lade hver 3.-6. dag, hvilket gør det muligt at deles om ladestanderne. Deles beboerne om ladestanderne, skal der bruges færre ladere, end hvis man har én lader pr. beboer, og derfor er det ofte billigere at etablere ladestandere på fælles parkeringspladser.

For at kunne deles om ladestanderne forudsætter det typisk, at man har nogle fælles p-pladser, hvor det er muligt at etablere ladestanderne.

Faste p-pladser

Individuelle ladere til faste p-pladser ses ofte i p-kældre, carporte og garager. Her vil hver beboer altså få mulighed for at få deres egen private ladeboks, som kun de selv har adgang til. Denne løsning er ofte dyrere, fordi beboerne ikke deles om ladeboksene, og derfor skal der naturligvis bruges flere.