Rådgivning om ladestandere til erhverv
Gennem 1-2 rådgivningsbesøg finder vi frem til, hvilke typer af løsninger, der vil være relevante for jeres virksomhed. Vi skal nok indhente tilbud fra de relevante ladeoperatører og sørge for, at I ikke bliver narret. Gennem vores rådgivning får I en skræddersyet ladeløsning, og I behøver ikke sætte jer mere ind i området, end I har lyst til.
Vi hjælper jer med de af punkterne, som giver mening for jer, og i den udstrækning I har behov for det.
I nogle tilfælde vil der være brug for flere rådgivningsbesøg, mens et enkelt i andre tilfælde vil være tilstrækkeligt.
Dette er en komplet plan for, hvordan en virksomhed går fra overvejelsesfasen og så til at få truffet en beslutning og sat ladestandere op.
Etableringspris
Etableringsprisen varierer afhængigt af installationens størrelse, hvor meget der skal graves, og hvor langt der skal trækkes kabler til ladestanderne. En installation med to ladestandere kan koste alt fra 25.000 til 150.000.
Læs mere om etableringsprisen.
Vi har lavet en prisberegner, du kan bruge ganske gratis til at udregne et overslag for, hvad en ladeløsning vil koste for din virksomhed (obs. holder kun for AC-ladestandere – se opladningstid nedenfor).
Opladningspris
Hvad angår ladestandere og strøm, så er det vigtigt at skelne mellem opladningspris og markedspris: Opladningsprisen er det beløb, slutbrugeren betaler pr. kWh, mens markedsprisen er det beløb, elleverandøren tager pr. kWh.
Ud over markedsprisen betaler virksomheden også et gebyr pr. kWh til ladeoperatøren. På indtægtssiden kan I så til gengæld få refunderet den del af markedsprisen, der udgøres af elafgiften. Dette kræver naturligvis, at I er berrettiget til at få refunderet elafgiften, hvilket man er, hvis man ikke i forvejen har en nedsat elafgift grundet fx solceller eller processtrøm.
Med nogle af de løsninger, der udbydes af ladeoperatørerne, er det muligt for virksomheder at gøre opladning gratis for deres medarbejdere eller at tage et ekstra gebyr pr. kWh og tjene penge på opladning. Det er dog ikke alle løsninger, der giver denne fleksibilitet.
Læs mere om at tjene investeringen ind via strømforbruget.
Opladningstid
Afhængigt af hvilken ladeløsning og hvilke ladestandere I vælger, vil opladningstiden være forskellig: AC-ladestandere er de langsomste, men også de billigste at etablere. I den modsatte ende ligger DC-ladestanderne, der findes med hhv. hurtigopladning og den endnu hurtigere lynopladning. Generelt stiger prisen på ladestanderne i takt med opladningshastigheden.
For nogle virksomheder vil etableringsomkostningerne veje tungest, mens opladningshastigheden for andre kan være vigtigere. Det kommer derfor an på jeres ønsker og behov, hvilken opladningstype jeres ladestander bør have.
Hvilken ladestander skal man vælge?
Det, der som regel er vigtigst, når man vælger ladestandere og ladeudtag til erhverv, er, at de ikke er låst til en bestemt ladeoperatør. Det er nemlig ikke alle ladestandere og ladeudtag, der kan serviceres af alle ladeoperatører.
Det betyder, at det oftest kan betale sig at vælge en ladestander, som er relativt almindelig, da det øger sandsynligheden for, at en anden ladeoperatør kan og vil stå for driften af ladestanderne, hvis man ønsker at skifte.
Vilkår og muligheder på markedet skifter løbende, så det er en fordel at have en fleksibel løsning, hvor I kan skifte ladeoperatør, frem for at være fastlåst i en bestemt løsning.
Det tager vi selvfølgelig hensyn til i vores rådgivning.
Hvilken ladeoperatør skal man vælge?
Der er væsentlige forskelle på de løsninger og priser, man finder hos de forskellige ladeoperatører. På trods af deres forskellighed kan man dog opdele dem efter, hvilke muligheder man har, hvilken binding der er, hvor højt et gebyr de tager etc.
Læs mere om valg af ladeoperatør i vores vejledning.
Det er også noget vi lægger vægt på at informere om i vores rådgivning, hvor vi hjælper jer med at finde frem til en ladeoperatør, der passer til jeres ønsker og behov.
Få uvildig rådgivning om ladestandere
Ladeløsning er en rådgivningsvirksomhed. Vi tjener således kun penge på vores rådgivningsarbejde. Vi har rigtig meget erfaring med at hjælpe virksomheder med at finde den bedste ladeløsning. Du kan kontakte os på 20 31 41 81, og ellers er du naturligvis velkommen til selv at læse videre her på siden.
En fremtidssikret ladeløsning til erhverv
En virksomheds behov for ladestandere vil blive større med tiden. Derfor er det en rigtig god ide, hvis man fra begyndelsen forbereder installationen sådan, at den kan udvides med flere ladestandere, uden der på ny skal graves og lægges ledninger.
Det er en mindre ekstraudgift i første omgang, men det er både billigere på den lange bane og mindre til gene for kunder og medarbejdere. En fremtidssikret løsning minimerer derfor også de ressourcer, virksomheden skal bruge, når installationen på et tidspunkt skal udvides.
Kan ladestanderne gøres private?
En virksomheds ladestandere kan enten gøres offentlige eller private: Det kan være en fordel at gøre dem private, så udefrakommende ikke optager parkeringspladserne ved ladeudtagene.
Omvendt kan I vælge at lægge et gebyr på opladningen, som kan hjælpe med at tjene investeringen ind igen. I så fald kan det være værd at overveje, om I vil gøre nogle af ladestanderne offentlige.
I kan også løbende ændre på, om ladestanderne skal være offentlige eller private. Det er altså ikke en bindende beslutning. Vær dog opmærksom på, at der er krav om at installationen skal beskyttes mod transiente overspændinger, hvis de skal være offentligt tilgængelige.
Må en virksomhed give gratis opladning til medarbejdere og samarbejdspartnere?
En virksomhed kan være interesseret i at tilbyde gratis opladning som et personalegode til medarbejdere eller som en gestus til kunder og samarbejdspartnere. Men hvad er skatte- og momspligtigt?
Når en virksomhed tilbyder gratis opladning til medarbejdere med firmabetalt bil, finder der ingen yderligere beskatning sted af hverken medarbejder eller arbejdsgiver.
Tilbyder en virksomhed derimod gratis opladning til medarbejdere med privat bil, skal medarbejderen betale skat af den opladte strøm. Beløbets størrelse beregnes, som hvis medarbejderen havde betalt markedsprisen for strøm, og opladningen beskattes kun, hvis dens samlede værdi overstiger 1.200 kr. på et år.
Har en virksomhed medarbejdere med privat elbil eller plug-in hybridbil, der lader på virksomhedens ladestandere, er det derfor nødvendigt separat at kunne måle, hvor meget strøm den enkelte medarbejder oplader for.
Ønsker man som virksomhed at tilbyde gratis opladning til kunder og samarbejdspartnere, beskattes dette heller ikke yderligere. Hvis der er tale om eksisterende (frem for nye) kunder og samarbejdspartnere, er man tilmed berettiget til et 25% momsfradrag, da opladningen i så fald tæller som en repræsentationsudgift.
Yderligere ressourcer om ladestandere til virksomheder
Hvis du gerne selv vil læse mere om ladestandere, kan du finde mere information i vores vejledning her på siden.
Ellers kan du på Elbilviden.dk finde nogle generelle ressourcer om ladestandere til erhverv, som vi godt tør anbefale, da deres information er uvildig.
Du kan også få tilsendt vores guide til etablering af ladestandere i virksomheder gennem formularen herunder.
Modtag et uforpligtende opkald.
Overlad bekymringerne til os. Vi hjælper jeres boligforening med at finde den bedste ladeløsning.
Du vil ikke modtage nyhedsbreve eller spam.